» nazad na download


Odabrani izbor freeware igara inspiriranih Star Trekom. Ovdje moežete naći, iako freeware, ipak kvalitetnih igara za ubijanje vremena. Star Trek The Neutral Zone, Star Trek Red Alert 1 i 2 su samo od nekih igara...


[kliknite na sliku za početak downloada]


naziv: Star Trek Delta 2
autor: Enjoyment Interactive
težina: 3,9Mb
ocjena: 2/5

[skinuto puta]Komentar: Igra koju ćete vjerojatno jednom probati i odustati kada shvatite da je igrivost zbilja slaba. Možete birati između tri klase brodova (Akira, Defiant, Intrepid) te se na 2D mapi napucavate sa Borgovim Sferama koje kaotično vrludaju mapom. Igra je napravljena od reciklirane grafike sa Star Trek Armade te ne izgleda posebno dobro. No, pošto se entuzijazam cijeni, tako će ova igra dobiti neku dvojku. Možda se autor ovog teksta nije dovoljno potrudio isprobati/shvatiti igru? Možda… Uvjerite se sami.
naziv: Star Trek Avoidance
autor: Alan Cherry
težina: 3Mb
ocjena: 2/5

[skinuto puta]Komentar: Dosta slaba igra, ništa naročito zabavna ni zarazna. Za razliku od klasičnih arkada, ova igra čak pokušava razviti popratnu priču koja, pogodili ste, uključuje Borga. Zemlja je asimilirana, a vaš je brod jedini preživjeli te vi bježite kako bi očuvali ljudsku rasu... Sama igra? Klasično izbjegavanje prepreka i uništavanje svega što naiđe… Upravljanje je očajno pošto nije moguće istovremeno držati 'space' (pucanje) i kontrole smjera te je vrlo teško izbjeći neprijatelja ako ga ne pogodite.
naziv: Enterprise
autor: The Higher, The Fewer
težina: 6,3Mb
ocjena: 4/5

[skinuto puta]Komentar: Zbilja zabavna igra koju vam definitivno preporučujemo skinuti. Upravljate Enterpriseom NX-01 te napucavate neprijateljske brodove koji vam stanu na put - Sulibane, Klingonce, Romulance… Igra ima dosta zgodnih dodataka te je i vizualno dobro sređena za 2D igru. Ukratko - simpatično, zabavno, zarazno.


naziv: Star Trek The Neutral Zone
autor: Krešimir Špes/Cateia Games
težina: 2,4Mb
ocjena: 5/5

[skinuto puta]Komentar: Domaća arkadna pucačina, zabavna igra koja će vas sigurno koštati nekoliko sati života… Mogućnost igranja sa više botova, multiplayer, desetak vrsta brodova (2D)… Ukratko - simpatično, zabavno, zarazno… Na kvadrat. Obavezno skinuti.naziv: Star Trek Red Alert
autor: Enjoyment Interactive
težina: 7,2Mb
ocjena: 2/5

[skinuto puta]Komentar: Još jedna od slabijih igara, no prva od dvije igre u serijalu. Kao i većina freeware igara, i ova je rađena na materijalu iz Armade. Igra se sastoji od pet misija u kojima brodom Sovereign klase morate obraniti bazu, uništiti Kocku i slično. Zapovijedate flotom kojoj je cilj zaustaviti Borga koji se uputio u Alfa kvadrant.


naziv: Star Trek Red Alert 2
autor: Enjoyment Interactive
težina: 6,3Mb
ocjena: 3,5/5

[skinuto puta]Komentar: Već mnogo bolja igra od prethodnika, ST: Red Alert. U ovu je igru uvršteno puno više brodova (njih 10), od najmanje Nove do Sovereigna. Vizualno je puno bolja od predhodnika. Igra ima čak i donekle razvijenu priču i tri težine te je to dodatan plus igri. Igra koja vas neće posebno zabaviti, no vrijedi pogledati.


naziv: Star Trek Trivia
autor: Nenad Hukavec
težina: 2,0Mb
ocjena: 4/5

[skinuto puta]Komentar: Igra tipa "Milijunaš", no sa pitanjima iz Star Trek svijeta. Ima 5 razina težine i sveukupno 200 različitih pitanja. Imate jednu minutu za odgovor, a sama je igra napravljena u LCARS sučelju.

idi na vrh