» nazad na bitke


[Enterprise era]
Xindijska prijetnja
pošiljkaTelepat kontaktira Hoshi otkrivajući joj da može pomoći Enterpriseu u pronalasku oružja, ali za cijenu - da Hoshi ostane kod njega. Prije nekoliko stoljeća, protjeran je na osamljeni planet da tamo provede čitavu vječnost. Archer zatraži od Hoshi da dobro razmisli, iako nije htio riskirati život svoje časnice, da bi pronašao oružje. Međutim, nakon dolaska u njegov dvorac, Hoshi pronalazi uređaj koji je on koristio da kontaktira nju. Hoshi zaprijeti da će ga uništiti ako mu ne da koordinate. Telepat ožalošćen, daje Hoshi koordinate Xindi-Arboreal kolonije koje je pronašao.

Jedan od inženjera koji su sudjelovali u izgradnji oružja - Degra, obavještava druge Xindije da treba zadnju pošiljku kemocita prije nego što uspije završiti prototip. Ako je test uspješan, oružje može biti lansirano kroz par tjedana. Archer odmah sa Enterpriseom kreće prema koloniji da presretne pošiljku kemocita. Otkriva da nemaju svi Xindi veliku želju za lansiranjem oružja. Nalazi saveznika u Greliku (Xindi-Arboreal) koji odluči sabotirati pošiljku kemocita tako da Enterprise može pratiti signal.

Ipak par tjedana poslije Enterprise otkriva da je pratio krivi signal, no pošiljka kemocita je uspješno sabotirana, što je značilo da prototip neće raditi ispravno. Grelik je Enterpriseu kupio malo vremena...


Iz epizoda:
ENT 3x06 - Exile
ENT 3x07 - The Shipment
ENT 3x08 - Twillight

autor: Tomislav Perić [Tom'cA]
idi na vrh