» nazad na bitke


[Enterprise era]
Vremenski hladni rat
hladna frontaOd kako se Enterprise uključio u TCW, njemu je nedostajao agent iz budućnosti koji bi mu pomagao oko donošenja objektivnijih odluka umjesto da Archer vjeruje svom instinktu, što je ispravno, a što ne.

Taj agent je poslan iz budućnosti i uspješno integriran kao časnik Zvjezdane flote na brodu Enterprise. Njegovo ime je Daniels. Nažalost, Silik saznaje od nepoznate osobe iz budućnosti da je poslan agent i da se nalazi na brodu. Njegova misija je infiltrirati se na Enterprise, ubiti tog agenta iz budućnosti te uzeti bilo kakve informacije koje on nosi sa sobom.

Daniels pokušava objasniti Archeru da je on poslan tu da pronađe Silika i spriječi ono što on želi učiniti. Archer je ispočetka skeptičan sve dok Daniels ne odvede Archera u svoju kabinu i pokaže mu uređaj koji omogućava pregledavanje velike baze podataka koja sadrži informacije iz budućnosti. Nakon toga Archer odluči pomoći Danielsu modificirajući senzore prema Danielsovim specifikacijama, tako da mogu pronaći gdje se Silik nalazi na brodu.

Modifikacije uspiju, no Silik odmah nakon modifikacije uspije ubiti Danielsa te ukrasti njegovu bazu podataka. Međutim, Archer otkrije kako se koriste poboljšani senzori te prije nego što Silik pobjegne sa broda uspije uništiti bazu podataka.

Pretpostavljajući da ima još dosta opasnog materijala u Danielsovoj kabini, Archer naredi njezinu potpunu izolaciju.


Iz epizode:
ENT 1x10 - Cold Front

autor: Tomislav Perić [Tom'cA]
idi na vrh