» nazad na bitke


[Enterprise era]
Temporalni hladni rat


U Enterpriseu je to pojam za najvažniju sporednu radnju, oko koje će se eventualno i zasnivati osnutak Federacije. Riječ je o ratu koji se vodi kroz vrijeme, a slučajno je za žarište odabrano 22. stoljeće, tj. vrijeme kad Federacija još nije osnovana. Prvi pravi međuzvjezdani brod Enterprise je jedini brod koji štiti interese Federacije u ovom nemirnom razdoblju incidenata. Ili su barem Berman i Braga htjeli da to tako vidimo.

Još od Incidenta kod Broken Bowa, preko Udarnog vala (Shockwave) do Olujne fronte (Storm Front) Enterprise je bio silom prilika upleten u niz incidenata koji su obilježili taj rat.

TCW (skraćeno od Temporal Cold War) vodi više različitih frakcija, a jedna sigurno poznata frakcija su i glavni negativci serijala - Sulibani. Postoje i naznake da je jedna od frakcija Klingonci, a možda čak i Tolijanci.

TCW priča je u potpunosti isprepletena u radnju i velika većina incidenata u samoj seriji Enterprise odnosila se manje ili više na tu priču. Štoviše postoje i čak naznake da je zbog samog TCW-a omogućeno i postojanje broda Enterprise.


Vremenski hladni rat (TCW) obuhvaća:

» Incident kod Broken Bowa
» Hladna fronta
» Udarni val
» Vremenska kapsula
» Olujna fronta
idi na vrh