U ovom dijelu možete naći članke koji daju bolji uvid u svijet Star Treka kao i intervjue sa osobama koje na ovaj ili onaj način imaju veze sa franšizom.

[prilagodi za ispis]

[Sferakon 2005]


Što reći o najvećoj SF konvenciji u Hrvata? Odmah da spomenem, kako svake godine konvencija ima sve slabiji odziv. Većina udruga poput MosCroatie, hrvatske Star Wars udruge, više ni ne razmišljaju o sudjelovanju. Prošle godine je posjećenost štanda USSCroatie bila puno veća, a neki materijali kao što su Water Trek Extreme i tombola su bili pravi hit.

Ove godine nije bilo takvih ekstrema, a jedino od malo uspješnijih stvari su bile igre "Shoot the Tribble" i letjelica. Obje su igre ideje našeg člana Nenada. Letjelica je privukla kamere RTL-a, dok od HRT-a i Nove nije bilo traga. Osim njih imali smo akademiju pjevanja klingonskih pjesama uz pomoć laptopa i baratanje Bat'lethom (točnije riječ je o Kahlessovoj sablji).

Od komercijalnih sadržaja imali smo tombolu koja je ove godine bila bogatija, no sveukupna zarada je bila nešto manja. Osim tombole prodavali smo nakit. I naravno svi zainteresirani su se mogli učlaniti u udrugu te tako dobiti najnoviji dvobroj Fanzina. U suprotnom je novi Fanzin koštao 10kn, a stariji 5 kn.

Imali smo i jedan kratak ST kviz, a prva tri koja su donijela odgovore na pitanja su dobili Fanzin i 1L Coca-Cole. Osim toga podijelili smo mnoštvo gemova, za različite questove, a pitanja su uglavnom bila lagana.

Od projekcija je bilo dosta različitih epizoda. U petak su bili The Way of The Warrior i Scorpion, a u subotu redom Future Tense, Mirror, Mirror, Cause and Effect, Parallels, Flashback, The Year of Hell i Timeless. Osim njih bila je i premijerno prikazana epizoda In a Mirror, Darkly (prvi dio), a ljude su oduševili negativni likovi, T'Pol i Hoshi u skraćenom kostimu te izmijenjena špica. Od ostalih projekcija vrijednih spomena bili su Ratovi Klonova (Star Wars Episode II) i Trekkies II.

U nedjelju nije bilo previše sadržaja, tim više što USSCroatia nije bila prisutna.

Od predavanja USSCroatie smo imali Vulkance, njihove običaje i kulturu, koje je održala Andreja, Sigurnost na brodovima Zvjezdane Flote koje je održao Pax i putovanje kroz vrijeme u Zvjezdanim stazama koje je održala Nives aka Ninochka. Od ta tri predavanja samo sam pohađao 'putovanje kroz vrijeme', s obzirom da su se prva dva održala dok još nisam stigao na SFerakon. Predavanje je jako dobro obrađeno i doista objašnjava sve što biste trebali znati o spomenutoj tematici. Izbor inserata je mogao biti i bolji, no ne treba kritizirati previše, jer je verbalni dio ipak najvažniji. Sva predavanja su održana u subotu.

Galerija slika sa SFerakona će se dopunjavati, pa navratite malo češće...

26.04.2005 [autor: Tom'cA T. Perić]

ime:
e-mail: (opcionalno)

smile:

smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 


| zaboravi me
Content Management Powered by CuteNews

idi na vrh