U ovom dijelu možete naći članke koji daju bolji uvid u svijet Star Treka kao i intervjue sa osobama koje na ovaj ili onaj način imaju veze sa franšizom.

[prilagodi za ispis]

[Chat sa Mannyjem Cotom]

Skoro se dogodilo da nitko od ekipe ne prisustvuje chatu, iz raznoraznih razloga... No, srećom, Sharky je uspio skoknuti na chat. Ovdje možete pročitati dio chata na kojem je prisustvovao Sharky, te srezani transcript sa Star Trek.com-a. Nažalost, Sharkyevo pitanje upućeno Mannyu nije uključeno u transcriptu pa nam samo možete vjerovati na riječ. Dakle, Sharky je priupitao Mannya hoće li biti producent nadolazećih filmova, a Manny je na to pitanje potvrdno odgovorio.

P: Jesi li ikad sjedio u kapetanskoj stolici?
O: Da, fali držač za čaše.

P: Koje su vaše obaveze kao izvršni producent, uz pisanje.
O: Brinem se da scenaristi imaju dovoljno kave, povremeno nekome izmasiram noge i redovito podsjećam Mikea Sussmana da se okupa. [dio koji uključuje ozbiljan odgovor...] i povremeno moram podsjetiti Brannona (Bragu op.a.) da meditira.

P: Jeste li se ikad osjećali sputanim od televizijske kuće oko kreativne slobode?
O: Ne, samo od Brannona Brage... Šalim se. [kasnije napominje da je Braga taj koji sprečava televizijsku kuću da se ne upliće previše i da imaju veliku slobodu stvaranja]

P: Koju bi ulogu željeli imati u seriji?
O: Kapetanovu. Jer, bar u Kirkovo doba, on pokupi sve djevojke.

P: Hoćete li uzeti neku radnju iz TOS-a, te je prikazati u Enterpriseu?
O: Da, namjeravam implementirati ideju o hipijima.

P: Hoće li scenaristi "dati malo ljubavi" jadnom Archeru u narednoj sezoni?
O: Da, ali mislim da bi Archer radije volio da mu netko drugi sa postave "da malo ljubavi" nego scenaristi. Ne bih to želio nikome.

P: Budući da se glumica Linda Park (Hoshi Sato) razumije u borilačke vještine, hoće li biti epizode u kojoj će se te vještine iskoristiti?
O: Nisam znao to. Možda ćemo snimiti epizodu pod naslovom "Ubij Phloxa".

P: Jesu li glumci direktno vezani uz pisanje scenarija za epizode?
O: Ne, ne još. I biti ćete sretni kada vam kažem da ne nemjeravamo scenariste koristiti kao glumce.

P: Kako vam se sviđa ideja dodjeljivanja psa kapetanu? Obožavam Porthosa! Imate li kućne ljubimce?
O: Imam dva psa, Sunnya and Rose. Oni vode kućanstvo.

P: Biste li ikad dopustili da se rastavite na molekule i da vas materijaliziraju na nekom planetu?
O: Da, ako bi se materijalizirao 10kg lakši i imao duplo više kose.

Da kažemo nešto o Mannyu...: Manny je Kubanac, od pisaca je, kad je odrastao, volio Raya Bradburya, Harlana Ellisona, J.R.R. Tolkeina, Stephena Kinga i Georgea Orwella. Oduvijek je sanjao da bude pisac znanstvene fantastike i kaže da bi umro kao sretan čovjek ako bi ovaj posao radio do kraja života. Prva konvencija na kojoj je bio je bila u Orlandu, a kao gost se pojavio Walter Koenig (aka Pavel Chekov) i kaže da je čekao sat vremena u redu da bi dobio autogram i uspio se slikati sa Walterom. Čovijek tvrdi da ima djevojku (vjerovat ćemo mu na riječ), veli da mu tipični radni dan izgleda ovako: budi se u 8 sati, a kući dolazi u oko pola 9 navečer. Tada, na užas njegove djevojke, gleda Star Trek. Trenutno prolazi kroz DVD-e Voyagera (jadnik...). Obožava svoj posao, i iako je stresan, veli da je to dobar stres i da je svaki dan novo uzbuđenje pa mu nikada nije dosadno. Veliki je fan Dosjea X (X Files) i to mu je to najdraža serija nakon Star Treka. Čovjek s vremena na vreme čita postove na Message Boardovima Star Trek.com-a. Dakle, ljudi, znate što vam je činiti. Bez ikakve sumnje, najdraži lik iz Star Treka mu je James T. Kirk, a najdraži filmovi Odiseja u svemiru 2001 i Rosemary's Baby.

Osvrnimo se malo na pitanja o Entepriseu i franšizi općenito, dakle: Na pitanje je li radnja Storm Fronta napisana nakon treće sezone, ili je bilo tipa: "Manny izvuci nas iz ovog"?, odgovorio je da je bilo ovo drugo posrijedi. Nsjavljuje da će biti još poznatih glumaca iz starijih serijala, no, trenutno ne može ići u detalje. Nakon što je jedan fan pripomenuo da T'Pol u Zero Houru veli da je 2152. godina, a u prijašnjim je epizodama utvrđeno da se radnja odvija 2154-e godine, Manny priznaje da je to bila pogreška. Bilo je pitanje zašto u Enterpriseu nema toliko technobabblea kao u TNG-u. Manny je odgovorio da će biti određene doze techno-spike, ali da će to nastojati smanjiti u odnosu na TNG. Dakle ništa od reverzno polarizirane tahionske zrake upućene iz deflektora, obogaćene ultra-koncentriranim deuterijem koji je Daniels donio iz 66. stoljeća... Bilo je postavljeno pitanje hoće li uvesti rase iz TOS-a kao Gorna, pa onog bića koje je svim članovima posade isisavalo sol iz tijela... Manny odgovara kako je razmišljao o njihovom uvođenju, no iz TOS-a se jasno vidi da je to bio prvi ljudski kontakt sa takvim bićima. Potvrdio je da će biti govora o Romulanskim ratovima, no nije siguran hoće li to biti u Enterpriseu. Nakon što je jedan fan pitao zašto se Travis ne pojavljuje previše u epizodama, Manny odgovara da je Travis odličan vozač, i postavlja pitanje tko će onda upravljati Enterpriseom. No, tvrdi da će pokušati uvesti Travisa u malo više epizoda nego što je to do sada bio slučaj. Jedno, IMHO, dosta glupo pitanje: "Hoće li biti prikazano Spockovo rođenje na Enterpriseu?", Manny odgovara kako ne vjeruje da Enterprise i Spockovo rođenje vremenski podudaraju. Xindije vjerojatno nećemo vidjeti u Enterpriseu i ono su gotovo sigurno otplesali svoje, isto kao i Borg. Rekao je da će sigurno biti epizoda o paralelnom svemiru (Mirror Universe). Tvrdi kako rezanje budžeta neće utjecati na količinu akcije u Enterpriseu, te da se sprema dosta akcije u nadolazećim epizodama.

I na kraju se Manny zahvaljuje svima koji su prisustvovali chatu, zahvaljuje se pohvalama i komentarima upućenima na mail i message boardove te poziva sve da glasaju na skorašnjim predsjedničkim izborima...

21.03.2005 [autor: Krešimir Vinšćak]

ime:
e-mail: (opcionalno)

smile:

smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 


| zaboravi me
Content Management Powered by CuteNews

idi na vrh